APK-oké repareert niet en voert geen onderhoud uit,

wij hebben daarom geen belang om uw auto af te keuren.

Eerlijker kan niet.

apk direct, direct apk, apk oke
Bij APK-oké weet u zeker dat uw auto onafhankelijk gekeurd wordt. Wij verrichten namelijk geen onderhoud of reparaties aan uw auto. APK-oké heeft daarom geen belang uw auto onterecht af te keuren. Omdat bij andere bedrijven de uitslag van de keuring hun eigen belang dient stunten zij met hun APK tarief. De kosten, die zij maken bij het verrichten van de APK, verdienen ze terug met het verkopen van (te dure) onderdelen en (onnodige) reparaties.
 
APK-oké is geen slager die zijn eigen vlees keurt, APK-oké is dé specialist in het onafhankelijk keuren van auto’s. 

Omdat APK-oké gespecialiseerd is in het verrichten van keuringen, wij doen niet anders, zijn onze werkplaatsen hier speciaal voor ingericht. Wij kunnen u daarom direct helpen en een afspraak maken is niet nodig. Een APK keuring bij APK-oké duurt nog geen 20 minuten.

apk zonder afspraak, apk neutraal, apk onafhankelijk, eerlijke apk
eisen apk, apk eisen, regelgeving apk

Herkeuring is bij ons gratis (indien u deze binnen 5 werkdagen en/of 100km laat uitvoeren) en is uiteraard ook zonder afspraak mogelijk.

De meeste garages melden de door hun afgekeurde auto’s zelfs niet eens af bij de RDW, waardoor er voor u als consument geen controle plaatsvindt of uw auto wel terecht is afgekeurd. De RDW wordt niet in de gelegenheid gesteld een steekproef uit te voeren op de afkeur van uw auto. De op het eerste gezicht goedkope APK keuring kan daarom wel eens duurder uitvallen dan noodzakelijk. Mocht bij ons uw auto onverhoopt worden afgekeurd dan melden wij dit altijd bij de RDW, wij durven ons wel te laten controleren bij afkeur.
 
verlichting apk, apk verlichting, apk regels, apk zonder afspraak
apk afkeur, apk goedkeur, apk regels, onafhankelijke apk
De RDW (Rijksdienst voor het wegverkeer) controleert steekproefsgewijs de afgemelde auto’s. Tussen de 3% en 5% van de door ons gekeurde auto’s valt daarom binnen de RDW steekproef. Het is door de RDW verplicht om het voertuig dat binnen de steekproef valt 1,5 uur op locatie te laten staan. Om u hier geen hinder van te laten ondervinden brengen wij u graag even thuis of kunt u gebruik maken van onze gratis leenfiets.
 
Indien uw auto naar aanleiding van de APK gebreken heeft, wordt deze afgekeurd. U heeft dan tot de vervaldatum van de APK de tijd om uw auto te laten repareren. Dit kunt u bij een garage/autobedrijf naar keuze laten doen. Als de afkeurpunten zijn gerepareerd, wordt uw auto bij ons opnieuw (gratis) gekeurd en wordt deze afgemeld bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW). De reparaties moeten vóór de vervaldatum van de lopende APK periode worden uitgevoerd. De APK mag vanaf twee maanden vóór deze vervaldatum plaatsvinden. Dit betekent dat uw auto dan in totaal (maximaal) 14 maanden APK gekeurd is.
apk, apk zonder afspraak, apk terwijl u wacht, apk neutraal
apk zonder afspraak, neutrale apk
Wanneer uw auto bij ons is gekeurd, ontvangt u van ons altijd een keuringsrapport, waarin zowel de goedkeuring of de afkeuring van uw auto in zal gaan staan. Op dit keuringsrapport worden zowel reparatie- en afkeurpunten vermeld en, niet te vergeten, ook de adviespunten. Deze adviespunten houden in dat door ons een of meerdere gebreken zijn geconstateerd die niet leiden tot afkeur maar wel binnen een bepaalde periode vervangen zullen moeten worden.
 

Indien uw auto op benzine of lpg brandstof rijdt, met een ‘geregelde’ katalysator én bouwjaar vanaf 1993 moet deze een viergasmeting ondergaan. Met behulp van deze viergasmeting kunnen we controleren of de uitstoot van uw auto de wettelijk voorgeschreven percentages niet overschrijdt. Voor deze viergasmeting rekenen wij geen extra kosten.

apk, apk zonder afspraak, onafhankelijke apk
neutrale APK, apk zonder afspraak,
Indien uw auto op diesel brandstof rijdt en waarvan het bouwjaar 1980 of later is zal deze een roetmeting/EOBD test moeten ondergaan. Hierbij wordt de hoeveelheid roet die de auto uitstoot gecontroleerd door de motor onbelast en volgas te laten draaien en hierbij optisch de roethoeveelheid te meten. Bij jongere auto’s gebeurd dit door het uitlezen van de elektronische boordcomputer (EOBD).
 

Onze keurmeesters controleren voor de APK uw auto onder andere op;

  • De verkeersveiligheid (bijvoorbeeld de remmen, wielophanging, autobanden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie);
  • Het milieu (bijvoorbeeld de uitlaatgassen);
  • Het chassis- of framenummer van uw auto. 
APK-oké; voor directzonder afspraak, maar bovenal onafhankelijk keuren.
apk zonder afspraak, apk onafhankelijk